BACHELOR OF ENGLISH FOR INTERNATIONAL BUSINESS RELATIONSHIPS

CURRICULUM BACHELOR OF ENGLISH FOR INTERNATIONAL BUSINESS

1. Program Objectives

Bachelor of English for International Business is designed to enhance students' English knowledge and ability for employment in a variety of administrative and developmental roles requiring high-level English skills. The program also aims to provide general knowledge about Cambodia and the world, and improve students’ cognitive, interpersonal, numerical, and information communication technology skills.

2. Career Prospects

Students completing this degree will be able to:

• Work in public and private commercial businesses and non-governmental organizations, and

Translate and interpret from English to Khmer and Khmer to English that reflect business work.

3. Program Learning Outcomes (PLOs)

After successful completion of this program, students will be able to:

3.1 Knowledge

PLO1. Acquire general knowledge about Cambodia and the world;

PLO2. Obtain comprehensive knowledge of reading, writing, listening, and speaking skills at high advanced level, including current educational theories, concepts and principles;

3.2 Cognitive Skills

PLO3. Translate and interpret from English-Khmer-English effectively and confidently that reflect business work;

PLO4. Analyze and reflect on their practice and experiences;

PLO5. Apply information communication technology for professional work, academic study and research;

3.3 Interpersonal Skills and Responsibility

PLO6. Demonstrate professional attitude, confidence, critical thinking skills, and problem-solving skills in a wide range of professional settings;

PLO7. Show initiative, innovative, creativity and leadership skills in various settings;

PLO8. Successfully engage in a process of continual improvement and pursue a further degree;

3.4 Communication Information Technology and Numerical Skills

PLO9. Effectively apply information and computer technology and numerical knowledge in interpreting information and proposing solutions to problems and issues; and

PLO10. Communicate in English and Khmer effectively both orally and in writing.

4. Admission Requirements

To enroll in this program, applicants must:

• Hold a High School Certificate or a qualification deemed equivalent by the Ministry of Education, Youth and Sport;
  • Hold a Higher Diploma of Technology Education or Associate Diploma/Degree Certificate (Level 5). Articulation and credit transfer arrangements are required;
  • Hold a Certificate of the Foundation Year;
  • Pass the university’s English Proficiency Test; and
  • Pass the university entrance examination.

5. Credit Accumulation

Students are required to undertake four academic years of full-time study or eight semesters in higher education. There are two semesters in an academic year and each lasts fifteen weeks excluding examination period. To be awarded the Bachelor of English for International Business Relationships, students must acquire 126 credit points with a minimum GPA of 2.00.

6. Program Structure